KRIMINOLOGIJA SKRIPTA PDF

KRIMINOLOGIJA SKRIPTA PDF

OLOGIJA-NAUKA0KRIMINAUTETUIUCINITELJIMAKRIVICNIHDJELA. ojaproucovouclniteliekrivicnlhdjela. kriminologija skripta free PDF ePub Mobi. Download kriminologija skripta free PDF, ePub, Mobi. Books kriminologija skripta free PDF, ePub, Mobi. Page 1. Bjanka Maravic studies Art & Design, Comics and Graphic Novels, and Creative Media.

Author: Faum Zuluzahn
Country: Fiji
Language: English (Spanish)
Genre: Relationship
Published (Last): 4 February 2012
Pages: 91
PDF File Size: 15.9 Mb
ePub File Size: 13.53 Mb
ISBN: 193-9-64187-894-2
Downloads: 14671
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Grozragore

On se objasnjava u specificnostima telesnih i psihickih promena koje su karakteristicne za adolescentno doba vreme izmedju detinjstva i odraslog doba.

Ostecenje, unistenje ili zloupotreba kompjuterskih komponenti ostvaruje se pomocu 3 osnovna sredstva, a to su kompjuterski virusi, crvi i trojanci. Organizovani kriminalitet preko reketa nudi svoje usluge trzistu priblizavajuci se legalnom nacinu poslovanja, posto drzava u vreme krize nije u stanju da snabdeva legalno trziste pa je prinudjena da tolerise ilegano trziste.

Kod njih postoji kriminolovija potreba — zelja za posedovanjem zrtve. MILER tvrdi da neke grupe krse drustvene norme, ne zbog toga sto su u sukobu sa srednjom klasom, vec zato sto su usvojili vrednost nizih klasa, jer tako lakse dolaze do cilja. Kod kriminolobija nasilje moze biti izazvano organskom traume i trovanja ili psihogenom suzenjesvesti reakcijom.

Don’t have an account? Povecanje standarda, urbanizacija i migracije stanovnistva na relaciji selo-grad uticu na konflikte medju ucesnicima u skripya.

[PDF] KRIMINOLOGIJA SKRIPTA – Free Download PDF

Takve osobe delimicno su u stanju da se staraju o sebi, sugestibilne kriminoloigja, retko sklone bilo kakvoj delikvenciji, ali su cesce zrtve sexualnih skripga. Podrazumeva poviseno ispoljavanje besa, sumanutost, prenaglasenost optimizma, euforicnost. Aplikativna ili primenjena kriminalogija obuhvata kriminalnu politiku, kriminalnu profilaksu i kriminalistiku. Razlozi su strah od negativnog publiciteta i gubitka poverenja od poslovnih partnera.

  BROMURO DE HEXADECILTRIMETILAMONIO PDF

Profesionalni kompjuterski delikventi su osobe kojima je to jedino zanimanje, deluju kao individue, ili u grupi ili kriminalnoj organizaciji. Medjutim moralna izopacenost, u sadejstvu sa drugim uzrocima, uslovljava razne oblike devijantnog pa i delikventnog ponasanja.

Kriminologija i socijalna patologija (Book, ) []

Po uverenju Saderlanda i Kresija kriminologija je nauka koja tim nazivom obuhvatatri discipline: Javni poredak je skup pravnih normi kojima su regulisana osnovna prava i slobode gradjana, kao i interes zajednice na ocuvanju i zastiti osnovnih drustvenih vrednosti, koje su utvdjene najvisim pravnim aktom — ustavom! Pod tim se podrazumevaju kr. Nasim KZ ova pojava je regu. Antropoloska skola — uzroke nalaze u morfoloskim osobinama. Prema savremenom shvatanju maloletnicko prestupnistvo jeste svako ponasanje pojedinaca ili grupe mladih koje je protivdrustveno, odnosno drustveno neprihvatljivo, tj.

Politicki angazman moze biti uslov delikventne orijentacije, posebno u nerazvijenim drustvima. Rat je cist zlocin i cisto nasilje. Spada u socijalne teorije. U okviru ovoga postoje dve forme: Savremeni terorizam je problem za medjunarodnu zajednicu.

Uticaji socijalno patoloskih pojava alkoholizam i drugi faktori kao sto su stanje kulture, svesti o odgovornosti, nezaposlenost, siromastvo, drustvene krize i socijalne devijacije takodje se mogu smatrati uzrocnicima saobracajne delikvencije.

Kriminologija skripta

Feri, Hurvit, Pinatel i dr. Tu spadaju osobe sa IQ od 25 do 49, kod odrasle osobe to sktipta nivo mentalnih sposobnosti deteta od 2 do 7 godina. Taj odnos se mora posmatrati skirpta dinamickom odnosu devijantnih faktora: Gpp Skripta skripta iz gpp. MORAL Moral je skup usvojenih pravila ponasanja ljudi u zajednici pomocu kojih se ocenjuju vlastiti i tudji postupci kao dobri ili rdjavi.

  LA CABRA DE EDWARD ALBEE PDF

Recidivizam u saobracajnoj delikvenciji je neposredno vezan za psihofizicka svojstva to se posebno odnosi na elemente agresivnosti, sklonosti uzimanja alkohola, anksiozne, konfliktne, depresivne, paranoidne i neurotske manifestacije i neka socijalno demografska obelezja karakteristika povratnistva ispoljava se pretezno u muskoj polnoj strukturi 25 — 45godsa nizim stepenom obrazovanja.

One proisticu iz brojnosti delikata koji se njime mogu pociniti. Privacy Policy Terms and Conditions. Istrazivanja pokazuju da su psihopatoloski faktori licnosti mnogo zastupljeniji u delikventnoj populaciji, nego u normalnoj.

The specific requirements or preferences of your reviewing krimihologija, classroom teacher, institution or organization should be applied.

Kriminologija i socijalna patologija

Opste odlike organizovanog kriminaliteta su: Prema njegovom misljenju norme jedne grupe kojoj pojedinac pripada mogu nalagati jedan odgovor na situaciju dok norme druge grupe mogu nalagati sasvim suprotan odgovor. U njih ubrajamo rusilacke demonstracije one za posledicu imaju unistavanje materijalnih dobara i objekata, fizicko nasilje do ubistva predstavnika vlasti.

Razlikuju se evropski i azijski sex trafiking. Mnogi kriminolozi povezuju stanje emotivne nestabilnosti i kriminaliteta. U svojoj kriminalnoj orijentacijij licnost stimulisu ili ogranicavaju: U medjunarodnim okvirima terorizam predstavlja jedan od najkontraverznijih fenomena. Bitno obelezje maloletnickog prestupnistva je saucesnistvo.