HEMINGVEJ STARAC I MORE PDF

HEMINGVEJ STARAC I MORE PDF

: Starac i more () by Ernest Hemingvej and a great selection of similar New, Used and Collectible Books available now at great . Ernest Hemingvej – Starac i more. likes. Book. Ernest Hemingvej – Starac i more. Book. people like this topic. Want to like this Page? Sign up for. Posts about Ernest Hemingvej Starac i more written by Danijela WorldGlimpses.

Author: Samunris Visida
Country: Panama
Language: English (Spanish)
Genre: Environment
Published (Last): 11 December 2014
Pages: 147
PDF File Size: 13.72 Mb
ePub File Size: 7.14 Mb
ISBN: 764-7-24694-257-2
Downloads: 3669
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kazragrel

Vidio je samo njegovo svjetlucanje dok je tonuo. Hemingvrj sam je, mislio je. Zatim jednom nogom stade na ribu i hitro je raspori od trbuha pa do pod samo grlo. More se osjetno uzburkalo.

Ernest Hemingvej Starac i more

Ali se riba opet ispravi i polako otpliva. Nekad sam mogao da vidim sasvim dobro po mraku. Pitam se ipak da li bi mu bol petne kosti toliko smetao? Potom se dovukao do pramca.

  IC DH321 PDF

Starac i more – Ernest Hemingvej – Google Books

We need your help! Dva od svakog mamca koje je presjekao, a pored toga i dva od mamca koji je riba zagrizla; svi su oni bili povezani. Starac je pio kafu polako. Ili kao riba, pomisli.

Please help us to share our service with your friends. Ali, bilo je to mjesto gdje se nalazi mozak, i starac je tu pogodio. U najmanju ruku barem ovaj posao. I krevet, pomisli on.

Statac bih zategnuti konopac, ali bi tada ona bila u stanju da ga prekine. Onda je sve grijeh. Ko bi nam pozajmio? Ovo jato mi je umaklo, mislio je on.

Nije bilo mjesta na udici koje svojim dobrim ukusom i prijatnim mirisom ne bi privuklo kakvu veliku ribu.

Ernest Hemingvej – Starac i more

Ali mmore je osjetio vrtoglavicu i nesvjesticu — a to ga je zabrinjavalo. Sjetio se dana kada je upecao jednog od para marlina. Izgubila se a starac i ne opazi. Nebo se na istoku ogrnulo oblacima, i zvijezde, koje je poznavao, gasile su se jedna za drugom.

  ASTRONOMIA SFERICA E TEORICA PDF

Ernest Hemingvej – Starac i more – Free Download PDF

Report “Ernest Hemingvej – Starac i more”. Htio bih da vidim odsjaj svjetlosti, pomisli on. Ili je to vremenski predznak, meni nepoznat? Zatim se nasloni na pramac da bi se odmorio. Dentuso, pomisli, proklet da si!

Starac je sanjao o lavovima. Sarac njega ti treba dva i po dolara. Tu je misao izrekao dva puta. Bori se sad, ribo, pomisli. A poslije si obrao bostan.

Isuse, nisam znao da je tako velika. Bilo bi dobro da riba zaspi i onda bih i ja spavao i sanjao lavove. On zahvati malo morske vode lijevom rukom i sasu je sebi na glavu.

Ali, sada, i nada i sigurnost se nadimahu u njemu kao da ih je vjetar uzvitlao.

Previous post: